Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


~Kalapom, kalapom, a fejemre borítom...~

 

 


Kalapom, kalapom, a fejemre

borítom...

 

katykapal.jpg 


Ha egy nő öltözékét finom édességhez

hasonlítjuk, akkor a kalap a hab a tortán.

  Némelyik fejfedő azonban inkább borotva-

semmint tejszínhab! Lássuk a tökéletes és

a töketlen darabokat!

 

 

Az Ascot-i derbi a brit elit legnagyobb eseménye, ahol a hölgyeknek kötelező a kalap viselete. Az elmúlt időkben egyre furább költemények kerülnek a loknis fejekre, itt például egy madárrajba kerültünk.

 

kalap.jpg
Ha a divatról van szó. Szegény hátas lassan madárnak képzelheti magát, annyi tollat raktak a fejére. Szerencsére róla mindenki tudja, hogy nem önszántából néz ki bután. A gazdája bezzeg beérte kisebb fejfedővel is!

 

kalap.jpg

 
A ruha és a kalap színe stimmel, de a lépcsőház a fejfedőn elég meglepő. A korlátvasra hajazó szegélyt igazán nehéz értelmezni, még akkor is, ha a szoknya fodra is ebből van. Egy-két pici emberkét hiányolunk a lépcsőkről.

 

kalap.jpgDita Von Teese nem csak gyönyörű és tehetséges táncosnő, de igazi divatikon is. Ébenfekete haját és a 60-as éveket idéző piros ruháját remekül kiegészíti a Latin-Amerika hangulatát felelevenítő kalapocska.

 

kalap.jpg

 
Catherine Zeta-Jones igazán kifinomult stílusát tanítani kellene. Ha valaki, akkor ő tökéletes öltözéket választott a kitüntetési ceremóniához, kalapja harmonizál kosztümjével, lendületes, mégis elegáns darab.

 

kalap.jpg

 Katy Perry mindent szeret, ami feltűnő és szerinte stílusos. Nos, az ocelotmintás kötött sapkával tudnánk kötözködni, de a 'lemezlovas' szereléshez illik a bolondos kalpag, főleg, hogy egyezik a ruha szerelvényeivel.

 

kalap.jpg

 
Kylie Minogue ismeri a régi korok divatját is, ha kell, örömmel bújik a reneszánsz idők ruháiba. A bársony fejfedő pedig csodásan kiemeli a szeme színét.

 

kalap.jpg

 
Lady Gaga-n már meg sem döbbenünk, hiszen ő az, aki mindig kitalál valami őrültséget. Legújabb szerzeménye ez a kalapnak nevezett kontyfogó, amit akár látásjavító eszközként is használhat, ha dioptriás üveget rakat az aljába. A felső rész pedig akár áramszedőként is működhetne...

 

kalap.jpg

 
Lisa Boon-ra ráborult egy váza, vagy egy egész bokor, ezt a kérdést még nem döntöttük el. Amúgy szép ez a kalap, megy a ruhához, meg minden... csak a méhecskék és a darazsak meg ne neszeljék a dolgot!

 

kalap.jpg
Bájos Liz Hurley kalapkája, a tüllmasni színe és áttetsző anyaga remekül ellensúlyozza a virág tömörségét és egyben légiességét. Jó választás, vidám, mégis stílusos!

 

kalap.jpg

 
Mischa Bartonról nem tudjuk eldönteni, hogy mi végre vette fel ezt az izét. Első pillantásra gyűrűsfarkú makira tippeltünk, de hiányzott a többi része. Aztán a balettdíszlet mellett tettük le a voksot, a Fekete Hattyúhoz viszont túl csíkos. A lelógó, aranyozott lánc, azonban kifogott a fantáziánkon...

 

kalap.jpg 

Paloma Faith annyira szereti a vadmacskát, hogy még a kalapjára is annak mintázatát kérte. Valószínűleg a kalapos félreérthette az instrukciókat, mert egy pár óriási cseresznyét festett be. Szerintünk bizarr ötlet.

 

kalap.jpg
 

Katalin hercegnő stílusérzéke vitathatatlan, tudja, hogy a kevesebb több. Fehér ruháját tökéletesen ellenpontozza apró kalapja, melyet stilizált őszi falevelek díszítenek.

 

kalap.jpg
Sarah Jessica Parker kalapjáról első pillanatban azt hihetnénk, hogy elhozta a fia matchbox pályájának egy darabját. Ronda, de legalább árnyékot ad.

 

kalap.jpg

 


 Whoopie Goldberg gyakran visel érdekes fejfedőket a filmvásznon, emlékezzünk csak a Star Trek egyik epizódjára. A nagyobb rendezvényeken sem jelenik meg kalap nélkül, ez például kicsit hasonlít egy tüskés rájára.

 

kalap.jpg