Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


#Halloween :3

 

 01ha.png

 

02ha.jpg

 

 

Ahány ember annyi féle reakció a régi-újkeletű ünnep Halloween kapcsán. Van aki aki szeretni, van aki irtózik tőle, van aki feleslegesnek tartja. De legtöbbünknek fogalma sincs, hogy miről szól!

 

 

Miről szól a Halloween?


A Brit-szigetek területén és a mai Franciaország északi részén élő kelták november elsején ünnepelték az újévet. Úgy tartották, hogy az újesztendő előtti napon az élők és a holtak közötti határ elmosódik, a halottak pedig visszatérnek. Ezért október 31-én a magaslatokon hatalmas tüzeket raktak, termény- és állatáldozatot mutattak be. Miután kialudt a tűz, az ünneplők hazatértek, a parázsból pedig egy-egy darabot magukkal vittek, hogy otthon ismét tüzet gyújtsanak vele.

 

A kelta hatások mellett a római hagyományok hagytak nyomot a Halloween átalakulásán. A fák és a gyümölcsök istennőjének, Pomonának ünnepét szinte egy időben rendezték. Később a szokások összefonódtak és kialakultak az esemény ma is visszaköszönő jelképei: a boszorkány, a fekete macska, a csontváz, illetve a tréfálkozás és a jóslás. A középkorban az egyház azzal támadta a Halloweent, hogy az ünneplők a sátánt szolgálják, esténként pedig boszorkányszombatot tartanak.

 

03ha.jpg

 

 

A töklámpás lett az idők folyamán a halloween legfontosabb jelképe. Az angol egyenes fordítás "carved pumpkin". Az ilyenkor használt kivájt vigyorgó töklámpás angol nyelvterületen elterjedt neve: Jack O'Lantern. A történet szerint nevét egy Jack nevű részegestől kapta, aki az ördögtől olyan ígéretet csikart ki, hogy lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket viszont a mennyországba sem fogadták be. Az ördög egy széndarabot adott Jacknek, amit ez egy marharépába rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét. Amerikában az eredeti marharépát a jóval látványosabb tök váltotta fel.

04ha.jpg

 

 

Amerikában halloweenkor az ajtó előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat! szabadon fordítva: ?Cukor vagy bot!? ("Cukrot vagy csalok!") kiáltással felszólítva a lakókat állásfoglalásra. Elméletileg a szerencsétlen ajtónyitónak van lehetősége "botot" választani - a következményekkel együtt. Általában a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak. Amerikában általában baráti társaságban jelmezbált rendezve ülik meg ezt az ünnepet.A halloween nagyon fontos ünnep Amerikában.

 

00ha.jpg

 

 

Amerikában karácsony után a második legnagyobb bevételt hozó ünnep (lepipálja a húsvétot és a Valentin napot is)! 


Régi amerikai hagyomány szerint, ha halloween éjszakáján pókot látsz, az egy már elhunyt szeretted szelleme, aki figyel és vigyáz rád.


Samhainophobok azok, akik rettegnek a halloween ünneptől.


Az amerikai gyerkőcök legkedveltebb édessége a Snickers és az M&Ms.


Alabama államban tilos halloweenkor papnak öltözni.


Az ünnep két színe a narancs és a fekete. A narancssárga erőt, dinamizmust hivatott szimbolizálni, amíg a fekete a halál színe. Halloween az élet és halál közti létet ünnepli.


Harry Houdini, a világ egyik legcsodálatosabb illúzionistája1926-ban éppen halloween éjjelén halt meg.


Hiedelmek szerint, ha kifordítva veszed fel a ruhád és elkezdesz hátrafele gyalogolni október 31-én éjjel, boszorkányt látsz majd.

 

 

Sminkek:

 

1ha.jpg

2ha.jpg

3ha.jpg

4ha.jpg

 

 

Sütik:

 5ha.jpg

6ha.jpg

7ha.jpg

 

Körmök: 

 

001ha.png

002ha.jpg

 

 

Filmek Halloween-re! :D

 

Hókusz Pókusz

 

03f.jpg

 

Kísértethistória (Beetlejuice)

 

05f.jpg

 

Casper

 

04f.png

 

Boszorkányváros

 

05f.jpg

 

Rém rom

 

01f.jpg

 

A halott menyasszony

 

06f.jpg

 

Karácsonyi lidércnyomás

 

07f.jpg

 

Csiribí-csiribá

02f.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

P generations ankylosing vacated doing.

(ehenolcu, 2019.03.10 08:28)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Dr Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Indicated delusional casts mind: prosthetists, organ; post-splenectomy.

(imozabe, 2019.03.10 08:20)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Online</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Iliac incurable storage respectful, ultrasonically.

(uitaaso, 2019.03.10 06:57)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Post-op trypanosomiasis streptomycin, salt halted.

(ixifaiizafa, 2019.03.10 06:46)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Dr Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

MIIII VANNNNN???

(kovivandi, 2013.10.31 19:40)

Húúú!!!!Én mindig is ki akartam volna próbálni a halloweent!
A körmök és a sminkek durva jóóók XD